Ingrediencie
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 malá cibuľa, jemne nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku – nasekané / rozdrvené
- 1 čajová lyžička jemného kari korenia
- 2 mrkvy
- 3 šálky vývaru (nie je potrebné)
- 1 plechovka kokosového mlieka
- 3 šálky tekvicového pyré alebo tekvica nakrájaná na kocky
Soľ, korenie podľa chuti
Opražené tekvicové semienka s koriandrom na ozdobu
Konopný olej na dochutenie a ozdobu
Postup
Rozpáľte olivový olej, pridajte cibuľu a po 4 minútach, keď cibuľa zhnedne, pridajte tekvicu, mrkvu a cesnak. Pražte 1 minútu.
Vmiešajte kari korenie a miešajte ďalších 15 sekúnd. Vmiešajte vodu alebo vývar, kokosové mlieko a priveďte do varu. Znížte teplotu a prikryté varte asi 20 minút. Dochuťte soľou a korením. Polievku rozmixujte tyčovým mixérom.
Podávajte ozdobené konopným olejom alebo tekvicovými semienkami a koriandrom.